Svaka domaćica zna koliko je važno imati idealan recept za tortu, a mi u Čarobnom Pasulju Catering ponosni smo što možemo podijeliti jedan od omiljenih recepata – čokoladnu tortu! Ovaj recept nije samo običan; on nosi sa sobom ljubav i pažnju koju ulažemo u svaku narudžbu. Kao našim vjernim klijentima, želimo vam pružiti priliku da kod kuće pripremite ovu poslasticu i tako osjetite čaroliju našeg cateringa.
Sastojci
Biskvit:
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 7 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
Krema:
- 1L mlijeka
- 4 pudinga od čokolade
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 6 kašika šećera
- 250 gr margarina sobne temperature
Ostalo:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 6 kašika marmelade od marelice
Dekoracija:
- 4 vrećice kreme za torte od čokolade
- 400 ml hladnog mlijeka
Ganache Glazura:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 150 ml vrhnja za šlag
- po želji čokoladice razne za dekoriranje
Priprema
- Biskvit:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale suhe sastojke. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni. - Krema:
Zakuhajte mlijeko, dodajte pudinge i čokoladu. Kada se ohladi, dodajte margarin. - Sastavljanje:
Ohlađeni biskvit prerežite, namažite kremom i dekorišite šlagom i ganacheom (mješavinom slatkog vrhnja i čokolade).
Pozivamo sve naše klijente da isprobaju ovaj recept i podijele svoja iskustva s nama. Naš cilj je stvoriti zajednicu ljubitelja domaće hrane u Banjoj Luci, a vaša povratna informacija je neprocjenjiva! Postanite dio naše čarobne priče i uživajte u slatkim trenucima s porodicom i prijateljima.