Skip to main content

Svaka domaćica zna koliko je važno imati idealan recept za tortu, a mi u Čarobnom Pasulju Catering ponosni smo što možemo podijeliti jedan od omiljenih recepata – čokoladnu tortu! Ovaj recept nije samo običan; on nosi sa sobom ljubav i pažnju koju ulažemo u svaku narudžbu. Kao našim vjernim klijentima, želimo vam pružiti priliku da kod kuće pripremite ovu poslasticu i tako osjetite čaroliju našeg cateringa.

Sastojci

Biskvit:

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 7 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Krema:

  • 1L mlijeka
  • 4 pudinga od čokolade
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 6 kašika šećera
  • 250 gr margarina sobne temperature

Ostalo:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 6 kašika marmelade od marelice

Dekoracija:

  • 4 vrećice kreme za torte od čokolade
  • 400 ml hladnog mlijeka

Ganache Glazura:

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • po želji čokoladice razne za dekoriranje

Priprema

  1. Biskvit:
    Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale suhe sastojke. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni.
  2. Krema:
    Zakuhajte mlijeko, dodajte pudinge i čokoladu. Kada se ohladi, dodajte margarin.
  3. Sastavljanje:
    Ohlađeni biskvit prerežite, namažite kremom i dekorišite šlagom i ganacheom (mješavinom slatkog vrhnja i čokolade).

Pozivamo sve naše klijente da isprobaju ovaj recept i podijele svoja iskustva s nama. Naš cilj je stvoriti zajednicu ljubitelja domaće hrane u Banjoj Luci, a vaša povratna informacija je neprocjenjiva! Postanite dio naše čarobne priče i uživajte u slatkim trenucima s porodicom i prijateljima.